Представяме ви интервю с Ангела Велкова, преподавател по йога и холистично

...
Представяме ви интервю с Ангела Велкова, преподавател по йога и холистично
Коментари Харесай

Кои са емоционалните причини за болестите и каква е връзката им със 7-те чакри?

Представяме ви интервю с Ангела Велкова , учител по йога и холистично лекуване, по тематиката за мислите, възприятията, енергийния баланс и страстите на човек, като метод за решение на първопричините за заболяванията на съвремието ни.

Вие се занимавате с йога и хомеопатия, само че преди години сте работили в областта на стандартната медицина. Какво ви накара да се насочите към различните практики?

От 2009-а не работя към този момент в стандартната медицина. Преди това работех в онкология и неврология. Самият факт, че не оздравяваха пациентите, не излизаха изцяло излекувани и след лекуването се завръщаха още веднъж заболели, за мен беше явен факт, че тази медицина не е задоволително ползотворна за хората, тъй че да оздравеят изцяло.

Да разбираме ли, че общоприетата, стандартна медицина лекува следствията, само че не и аргументите. И в случай че това е по този начин, къде са първопричините за заболяванията?

Така е, стандартната медицина лекува черен дроб или бъбреци, като не взема поради страстите и страховете на човек. Взема поради единствено черния дроб, само че няма по какъв начин да лекуваме единствено черен дроб, тъй като да вземем за пример по улиците не се придвижва черен дроб, а се придвижва дадения човек, който е болен и той съгласно холистичната медицина е цялост от няколко съществени детайла – тяло, страсти, душeвност, дух.

Към каква цел би трябвало да са ориентирани напъните за решаването на коренните аргументи на обещано заболяване?

Трябва да се подтиква виталната мощ. Всеки един човек има тази витална мощ. Тя е онази одухотворяваща мощ, която дава сила, жизнеспособност, предпочитание за живот и здраве на всяко едно равнище, освен физическо, само че и прочувствено и ментално, тъй че човек да живее здрав, да твори в здраве, да твори в сила и да е благополучен.

Можем ли да степенуваме силата на вътрешните страсти и мисли като първопричинители на заболяванията?  И кое е по-опасно – отрицателните мисли и експанзията или подтискането на страстите?

Най-често в основата на всички отрицателни мисли и усеща, стои възприятието и мисълта – боязън. Усещането за боязън е главния първопричинител на всевъзможни отрицателни мисли и усеща. С него би трябвало да се оправим преди всичко. Когато подтискаме страха, той се трансформира в голямо страшилище, което може да ни смаже и да ни съсипе живота. Когато това страшилище го изговорим, забележим го, в това число посредством техники за превъзмогване на този боязън, то тогава той се смалява и може да стане смешно нищожен.

Как обаче човек да направи разграничаване сред подтискането и управлението на страстите? Защото при управлението на страстите, в избрани обстановки човек може да го прави за да отбрани своите близки или близките хора, което е друго от подтискането. Как да се разграничат тези две неща?

Подтискането е бягство…Когато избягаме от тези усеща и мисли, когато се опитаме да се скрием. Когато не защитим нашите близки от тези усещат, които ни тормозят, тревожат и плашат, то това е подтискане. Когато влезем в изясненост с тези мисли и усеща, имам поради изясненост в психодрама, това, което съм учила 4 години към Института по психодрама, там на сцената изваждахме тези отрицателни мисли и усеща, с цел да може индивида, който има проблем с тези мисли и усеща, да приказва с тях – да приказва с възприятията. Да приказва с мислите – с цел да можи да си даде изясненост какви са те, от кое място идват, и по-късно към този момент познавайки ги, да ги управлява и в даден момента да ги освободи.

Дайте образец за прочувствените и мисловни причиниза най-често срещаните болести и тяхното сходство на 7-те чакри в човешкото тяло?..

Първа чакра е обвързвана с дебело черво и крайници. Енергийно и прочувствено е обвързвана с чувството за сигурност, възприятието за самозапазване, устойчиво битие тук на Земята, т.е тя обгръща материалния свят – пари, физическо здраве, материално и физическо оцеляване.

Втора чакра е обвързвана органно с тънките вътрешности. Тя е обвързвана с емоционалността на човек, с другарствата, със половия живот, с прочувственото преживяване, и когато човек се блокира за всички тези преживявания, той основава проблеми във втора чакра и основава болести в червата.

Трета чакра е обвързвана със слънчевия сплит. Тази чакра дава отговор на физическо равнище на органите – черен дроб, стопах, жлъчка, далак, и когато блокираме силата в трета чакра, тези органи се разболяват. Как я блокираме силата? Когато не се осъществяваме себе си през същинския си Аз. Защото трета чакра е обвързвана със себереализацията. Когато вършим нещо, което не желаеме, тогава блокираме силата, тогава се разболяваме на това равнище.

Четвърта чакра е обвързвана на физическо равнище със сърце и бели дробове. Т.е. – бронхити, пневмонии, сърдечни болести. Те се развиват, когато човек прочувствено не изживява любовта, не е отворил сърцето си за любовта. Също по този начин не обича задоволително заради това, че не има вяра в хората, или пък не позволява хората да го обичат, заради това, че е изживявал някакви контузии с хората. Когато човек не има вяра на тяхната обич, тогава се разболяват тези органи – бял дроб, сърце.

Пета чакра е сързана с гърлото и щитовидната жлеза. Много дами да вземем за пример страдат от хашимото. Това е автоимунно заболяване на щитовидната желза. За мен хашимото стана през последните години като зараза при дамите, тъй като множеството дами не изговарят същинските си усеща, същинските си потребности, същинските си чувства, същинските си мисли. Мъжете като чели по-смело изговарят тези преживявания. Жените се блокират заради една или друга причина, като по-нежен пол. И по този начин се разболява щитовидната жлеза, несъмнено освен от хашимото, само че и от хипофункция или хиперфункция на щитовидната жлеза. Искам тук да споделя един забавен факт: В групата по йога, която повеждам, пристигна една жена със заболяване на Хашимото, което беше открито с проучвания на хормоните. След 7 месечно упражняване на йога и диета, която тя си беше сложила, тази жена още веднъж отиде на проучвания на хормони и ехография на щитовидна жлеза и без никакви медикаменти тя беше оздравяла изцяло – тотално, от хашимото, което е казус за обичайна медицина. За нас беше огромна наслада да потвърдим в действителност, че човек може да оздравее посредством естествени и холистични способи от болести, които за трдаиционната медицина са нелечими.

Шеста чакра е обвързвана с органите – очи и уши. Тези органи са свързани с ясното чуване и с ясното виждане. Когато се блокираме за ясното виждане, за ясното чуване, се разболяват тези органи. Т,е, всеки би трябвало да се стреми на база своята действителност да вижда светът подобен какъвто е. Например ясновидците, те не се блокират точно в третото око (шестата чакра). те нямат и други енергийни блокажи – силата тече по всичките над 70 000 енергийни канали по цялото тяло, и те могат да одобряват тази информация, която им се изпраща от Вселената.

Седма чакра е обвързвана с главата и най-много с хипофизата и хипоталамуса. Това са двете желзи с вътрешна секреция, които ръководят всички други жлези с вътрешна секреция. И в случай че ние се блокираме на това равнище – на 7-а чакра, заболяват тези жлези и оттова стартира да страда цялото тяло, тъй като те управялват всички други жлези. За седма чакра прочувствените прични с цел да имаме енергийни блокажи са свързани с неприемането на знанията, които ни предлага живота; вселенските знания; информацията…Обикновено атеистите споделят: “Не, това не съществува ”. Акопримерно обещано преживяване не могат да го пипнат и да го видят с очите си, споделят: “Не, това не може да го има, не може да съществува.. ”; “Това е неистина, това е машинация ”..; Седма чакра се блокира, когато човек не желае да се отвори за знанията.

Инфо: portal12.bg

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР